Borderterriern-Pyret

Alla inlägg den 24 april 2009

Av Kristina - 24 april 2009 20:26

Äntligen slut på arbetsveckan! Trodde jag ja. I morgon ska vi sitta på kurs hela dagen. Eftersom man inte kan stänga ortens enda vårdcentral en vardag blir det till att utbilda oss på en helg. Ämnet som sådant är helt okej men när man hör SMHI:s prognos för helgen sjunker motivationen rejält. Tänk att dessa första riktigt varma vårdagar är så mycket värda.

Dagens arbetsinsats var inte alltför tung. Hade mina ordinarie handgrupper och det märks även där att det börjar bli vår, allt fler blir klara med sin behandlingsperiod och väldigt få nya tillkommer. Ett hembesök hanns också med innan lunch. Jag var med hjälpmedelscentralen på en elrullstolsutprovning och allt gick kanon.

Lunchen intogs tillsammans med Madde på Joans café. Hade tänkt mig Thai men det hade resten av Vingåker också. Jag tog ut lite längre lunch eftersom min flextid börjar dra sig mot max. Tyvärr dök det upp ett oväntat ärende precis när jag skulle gå hem så dagen slutade nog på plus, minus 0.

Igår kväll hade Nina och jag vår aktiveringskurs. Vi var ute i skogen och provade personspår. Både hundar och mattar samt vi ledare hade några härliga timmar utomhus. Vi hittade alla, tom Nina som hade fått gömma sig i skogen, så det var full styrka även när vi återvände hem som tur var. Nu blir det två veckors uppehåll eftersom mina deltagare inte vill gå kurs på Valborgsmässoafton. Jag tyckte inte det spelade någon roll men det ska ju vara aktiviteter i slottsparken då så jag insåg  att det nog är bättre att ta ledigt. I och för sig inte helt fel eftersom maken sedan jobbar hela helgen.

Nu sitter min tokiga hund bredvid mig och meddelar att hon varken fått mat eller fått vara ute på kvällsprommis. Hon kan verkligen se lidande ut och i klagolåten använder hon nog alla tonarter som finns. Jag tror ärligt talat att hon lider av ett allvarligt fall av demens. Hon fick mat precis sin vanliga tid och sedan råkade bästa kompisen komma förbi så det blev en dubbelt så lång promenad som i vanliga fall.

Nu ska jag fixa undan lite tvätt och sen läsa igenom läxan inför kursen. Lägger mig nog och gör det så får vi se hur långt jag kommer innan John Blund sätter stopp. Min hjärna är helt inställd på att man efter 20.00 på kvällen endast läser deckare eller löser korsord så det här blir nog spännande! Kram och Natti, Natti

Ovido - Quiz & Flashcards