Borderterriern-Pyret

Alla inlägg den 6 juni 2009

Av Kristina - 6 juni 2009 20:55

Äntligen är det slut på en ovanligt hektisk vecka. Vi har haft två tjeckiska utbyteselever boende hos oss. De har tillsammans med dotterns musikklasser haft två stora konserter, en i Vingåkers kyrka på tisdagen och en på onsdagskvällen i Tallåsaulan i Katrineholm. Tjejerna som bodde hos oss var båda solister på fiol och otroligt duktiga. När de kom i måndags skulle alla värdfamiljer få "sina" elever. Eftersom de som skulle bo hos elever i åk 9 kom i slutet på listan fick vi vänta ganska länge. När ca hälften av eleverna hade gått iväg började dottern undra över vilka som skulle hamna hos oss. Vi visste att de hette Petra och Michaela och var 18 år. Jag hade fått syn på två tjejer och jag bara kände att det där är våra gäster. Dottern blev väldigt imponerad när det sen visade sig att jag hade rätt. Tjejerna var ganska blyga men de var riktigt duktiga på engelska så när vi alla kom igång och prata släppte nog mycket av deras blyghet.

Andra kvällen fick vi höra Petra ropa "What shall I do, there's a dog in my bed". Pyret höll sig som vanligt framme och hade nu adopterat Petra som sin nya bästa kompis. Varje dag när vi kom hem såg vi hur Pyret bäddat ihop hennes täcke och legat där under dagen. Tur att hon inte var allergisk eller rädd för hundar.

Tjejerna åkte hem i fredags morse. Först skulle de åka till Stockholm och gå på Skansen samt i Gamla Stan. Sedan skulle de åka buss non stop hem till Karlsbad, totalt ca 40 timmars resa. Jag var inte avundsjuk kan jag säga.

När de åkt var det som om luften gick ur hela familjen. Hur det än är spänner man sig när man har okända boende hos sig.

Idag har vi varit till handelsträdgården och sonen har fått välja ut nya gröna växter samt krukor till sitt nya rum. Han köpte ochså några små krukor till sina kaktusar. Kaktusarna fick han på Gran Canaria och hittills har han haft dem i ett mini växthus som nu är för stort för fönsterbrädan. Att göra sig av med kaktusarna var dock inget alternativ så nu står de i sonens fönster i nya fina krukor. Vi fick ochså tips på trädgårn att köpa lava-sten istället för blomjord. Passar perfekt till tonåringar eftersom man då bara behöver vattna var tredje vecka.

Nu ska jag titta lite mer på fotbollslandskampen mellan Sverige och Danmark. Kram och Natti, Natti

Ovido - Quiz & Flashcards